Activiteiten

Activiteiten die u kunt doen! Een hoeve is natuurlijk geen hoeve als er niet een beetje “boeren”-bedrijvigheid is. Bij Hoeve Nelderhof kunt u in de gezonde buitenlucht meewerken rond de hoeve en helpen fruit plukken, in de tuin werken, beesten verzorgen en grasmaaien. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van alle rust en heerlijk toeven in de tuin op een van de twee terrassen of in de weide.Andere activiteiten op en rond de de hoeve: – Fietsen en mountainbiken: Vijlen ligt in een omgeving waar fietsliefhebbers van zullen smullen! Vijlen ligt namelijk aan de Mergellandroute: een fietsroute, geschikt voor zowel tourfietsers als wielrenners, die door heel Zuid-Limburg voert. In totaal is de route ongeveer 125 km, maar overall kunt u natuurlijk de route oppikken en verlaten.

Geen zin om te fietsen? Er is ook een autoversie van de Mergellandroute.

Rondom Vijlen zijn talloze ruige mountainbike routes te vinden.

– Wandelen:

Vanaf Hoeve Nelderhof zijn fantastische wandelingen te maken. Of u nu een getrainde wandelaar bent of niet, er is voor iedereen een geschikte wandelroute. Het Vijlenerbos is praktisch de achtertuin van de hoeve. Dit biedt een uitstekend vertrekpunt voor een prachtige wandeling.

Wandelen met de plaatselijke gids

-De plaatselijke gids neemt u graag mee uit wandelen in bijvoorbeeld het Vijlenerbos. Hij kan u alles vertellen over de sporen die u ziet, dieren die in het bos leven en de planten en bomen die er groeien. Laat u meevoeren door de prachtige omgeving die de omgeving van Vijlen u te bieden heeft. Vraag meer informatie aan uw gastvrouw van Hoeve

Wijnproeven

Terug van een actieve fietstocht of lange wandeling wordt het tijd om echt te ontspannen en nog meer te genieten. Leer alles over de smaak, geur en kleur van de wijn en proef onze streekwijnen. Ook kunt u zien hoe de streekwijn wordt gemaakt. Voor meer informatie en deelname kunt u terecht bij uw gastvrouw van Hoeve Nelderhof.

Of u de wandelaar bent of niet, er is voor iedereen een geschikte wandelroute. Het Vijlenerbos is praktisch de achtertuin van de hoeve. Dit biedt een uitstekend vertrekpunt voor een prachtige wandeling.

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.